Skip to content

3 manieren hoe je het beste om gaat met je accu!

80% van de accu’s die naar ons terugkeren, zijn niet defect. De voornaamste reden dat klanten ze terugsturen, is omdat ze denken dat de reikwijdte van de accu te laag is. Echter, zijn er veel factoren die de reikwijdte van de accu beïnvloeden.

Welke factoren zijn dit? Waar moet je op letten?

  • De weersomstandigheden: slecht weer en harde windstoten kunnen de reikwijdte van de accu verminderen. Dit is dan tijdelijk, niet permanent.
  • De bestuurder: het gewicht en het rijgedrag van de bestuurder hebben invloed op de reikwijdte. Het is bijvoorbeeld belangrijk als bestuurder om krachtig mee te blijven trappen om de actieradius te vergroten. Laat de fiets dus niet al het werk doen.
  • Het draaggewicht: naast het gewicht van de bestuurder speelt natuurlijk ook het gewicht van de lading een rol.
  • De conditie: je moet er natuurlijk rekening mee houden dat wanneer je DeliverEbike vaak en al voor enige tijd gebruikt wordt of wanneer je een refurbished DeliverEbike bezit, de reikwijdte minder kan worden. Zorg dus goed voor je DeliverEbike en je accu.
  • Het wegdek: op een slecht wegdek wordt de reikwijdte minder.
  • De temperatuur tijdens het opladen: een te lage of te hoge temperatuur is niet goed voor de accu. Laad de accu's op in een ruimte op kamertemperatuur.

3 tips hoe je de accu traint:

  1. Heb je net een nieuwe DeliverEbike of een nieuwe accu aangeschaft? Dan is deze ca. 50% geladen. Laad hem niet meteen op, maar fiets ermee totdat de accu leeg is. Laad deze dan de eerste 3 oplaadbeurten minstens 12 uur lang op.
  2. Blijf mee trappen! Laat de bezorgfiets zo min mogelijk uitrollen. Zo vergroot je de actieradius.
  3. Laad de accu’s niet te snel op, maar berg ze ook niet leeg op. Beide gevallen kunnen zorgen voor diepteontlading.

Wat moet je doen als de reikwijdte is verslechterd?

Meestal heeft dit met een van de bovengenoemde factoren te maken. In de meeste gevallen heeft het te maken met de bestuurder of de lading van de bezorgfiets. 

Om erachter te komen of het hieraan ligt, is het slim om de DeliverEbike eens aan een andere bezorger toe te wijzen. Zo kun je kijken of het probleem zich ook voordoet bij andere bezorgers en hoe hij/zij de fiets ervaart. 

Meer tips over het gebruiken van de accu of DeliverEbike?

error: Content is protected !!