Skip to content

Gebruikerstips

De werking van de Ebike4Delivery

De Ebike4Delivery is erg makkelijk in gebruik. Je zult merken dat hij in veel opzichten lijkt op een gewone fiets.

De Ebike4Delivery heeft trapondersteuning. Wanneer je de fiets aan zet, is de trapondersteuning direct geactiveerd. Je kunt deze ook uitschakelen door de accu uit te zetten. Dan kun je ermee fietsen als een normale fiets. Na 5 minuten inactiviteit schakelt de accu zichzelf uit. De Ebike4Delivery schakelt automatisch, hier hoef je dus niets voor te doen. De verlichting werkt ook automatisch.

Zo zie je, het is heel gemakkelijk: inladen, opstappen en fietsen maar!

DeliverEbike GEN2 gebruikerstips - Ebike4Delivery

10 gouden tips

Onderhoud en slijtage zo veel mogelijk voorkomen? Volg dan de volgende tips:

DeliverEbike GEN2 McCain bezorgfiets - Ebike4Delivery

Het stallen van de Ebike4Delivery

Als je een stalling buiten hebt, is het belangrijk dat je de accu verwijderd. Zet de Ebike4Delivery niet buiten bij een temperatuur onder de -10 °C. Mocht het geregend hebben, maak de contactpunten in de accubak dan even droog voordat je de accu terugplaatst. 

Zorg dat de accu uit staat voordat je hem terug in de fiets plaatst of uit de fiets haalt. 

Instructiefilmpjes

Bekijk hier hoe je regelmatig en/of intensief onderhoud kunt uitvoeren (instructievideo’s zijn Engels ondertiteld). 

Play Video

Zadel en zadelklem vervangen

Play Video

Regulier onderhoud

Play Video

Spatbord vervangen

Bekijk alle beschikbare instructievideo's:

Accuprotocol

De Lithium-ion accu’s van e-bikes zijn een bron van schone energie. Ze worden steeds veiliger, maar brengen ook risico’s met zich mee. Hier kun je een aantal tips vinden hoe je veilig omgaat met accu’s en acculaders.

De accu’s zijn makkelijk in gebruik:

 • Wanneer de accu leeg is en deze wordt aangesloten op het stroomnet, brandt er een rood lampje. Deze wordt groen wanneer de accu is opgeladen.
 • Als je wil controleren of de accu opgeladen moet worden, druk je wanneer de accu in de fiets zit en aan staat eenmaal op de aan-uitknop. Hij laat vervolgens zien hoeveel batterijduur hij nog heeft.
 • Om in conditie te blijven moet de accu regelmatig ontladen en weer opladen. Berg de accu’s nooit leeg op: dit zorgt voor diepontlading.

Bij levering

 • Wanneer je jouw Ebike4Delivery ontvangt, is de accu ca. 50% geladen. Zorg dat de accu direct wordt volgeladen.
 • Zorg ervoor dat de accu de eerste 3 oplaadbeurten minimaal 12 uur aan de oplader is aangesloten.

Voorbereiding

 • Gebruik de acculader niet voor andere doeleinden. Gebruik ook geen lader van een ander merk om de accu’s op te laden. Dit kan kortsluiting veroorzaken.
  Tip: label de lader en de accu’s. Zo weet je welke accu’s en laders bij elkaar horen.
 • Check voor iedere laadcyclus de lader, de accu en de snoeren voor goede werking en/of beschadigingen.
 • Laad de accu’s binnen op en zorg voor een stabiele ondergrond. Opladen in een ruimte op kamertemperatuur gunstig voor de actieradius van de accu. Plaats geen objecten op of om de lader en accu heen.
 • Laad de accu’s alleen op onder toezicht en dus niet buiten openingstijden of s ’nachts. Laad de accu’s op in een ruimte met een brand -en/of rookmelder.
 • Zorg voor een goede stroomaansluiting. Maak geen gebruik van verlengsnoeren vanwege de kans op overbelasting. Sluit de accu’s aan op een 16 ampère groep. 

Het laden

 • Zorg dat de lader gekoppeld zit aan de accu voordat je de stekker in het stopcontact doet.
 • Tijdens het opladen zal de temperatuur van de acculader stijgen. Dit is normaal. Let op: wordt de lader te heet, kan deze uit beveiliging tijdelijk uitschakelen. Deze is dan na 30 minuten weer bruikbaar. Je kan de lader ook even afkoelen door hem op een koelere plaats neer te leggen.
 • Laad de accu niet langer op dan nodig is. Haal het snoer altijd eerst uit het stopcontact, ontkoppel daarna pas de lader van de accu. Doe dit nooit in een andere volgorde!
 • Berg de accu’s op een koele, droge plaats op (het liefst in een aparte, lege ruimte). Berg de accu’s op in bijvoorbeeld een aparte brandwerende veiligheidskast of een aparte metalen container. Het beste scenario is als dit buiten het bedrijfspand gebeurd.
 • Berg de accu’s en acculaders op in een ruimte met een brand- en/of rookmelder en brandblusser in de buurt.
 • Stel de accu’s en acculaders niet bloot aan te veel zonlicht, hitte, vochtige plekken, water, vonken, vuur, gassen en vloeibare middelen.
 • Parkeer de Ebikes4Delivery niet in de volle zon en laat ze niet buiten staan. Het beste is om de fietsen na gebruik binnen op te bergen. Geen plek om de fietsen binnen op te bergen? Haal dan in ieder geval de accu’s uit de Ebikes4delivery. Ook wanneer ze binnen staan dienen de accu’s uit de fiets te worden gehaald.
 • Heeft het geregend, en stond de Ebike4Delivery buiten zonder accu? Zorg dan eerst dat de contactpunten droog zijn voordat de accu wordt teruggeplaatst. Haal de accu’s ook niet uit de fietsen op het moment dat het al regent. Spuit je Ebike4Delivery nooit schoon met een hogedrukspuit!

80% van de accu’s die naar ons terugkeren, zijn niet defect. De voornaamste reden dat klanten ze terugsturen, is omdat ze denken dat de reikwijdte van de accu te laag is. Echter, zijn er veel factoren die de reikwijdte van de accu beïnvloeden zoals het weer, de bestuurder, het gewicht, de bandenspanning, de conditie van de fiets/accu en het wegdek. Ervaar je problemen met de reikwijdte? Geef de fiets dan eens mee met een andere bezorger en vraag hoe hij of zij het ervaart.

 • Reparaties dienen gedaan te worden door Ebike4Delivery. Doe dit nooit zelf.
 • Is de elektriciteitskabel, de lader of de accu zelf beschadigd of kapot? Neem dan contact op met Ebike4Delivery. Leg tot die tijd de accu buiten, niet in het pand zelf.
 • Is de accu, vooral de metalen contacten, vies geworden? Maak deze dan met een droge doek schoon.
 • Als het laden langer duurt dan normaal, stop dan met laden. De lader of accu is hoogstwaarschijnlijk defect.
 • Sluit je de lader aan op een lege accu, en kleurt het lampje direct groen? Stop dan met laden. De lader of accu is hoogstwaarschijnlijk defect.
 • Begint de accu of acculader raar te ruiken? Ontkoppel deze dan meteen van het stopcontact en de accu. De lader of accu is dan defect.
error: Content is protected !!