Skip to content

De evolutie van de Ebike4Delivery bezorgfiets

Thijs

Door de jaren heen hebben we niet stilgezeten als het gaat om de ontwikkeling van onze Ebikes. We monitoren altijd de prestaties van de fietsen en luisteren goed naar feedback van klanten. Zo proberen we bij Ebike4Delivery in te spelen op de gebreken die het meest naar voren komen. We streven er altijd naar om de meest onverwoestbare bezorgfiets op de markt te hebben dus het innoveren zal bij ons niet stoppen. 

We kijken hier naar de modellen die we nu hebben en naar de modellen die we hebben gehad. Ook laten we zien op welk vlak de Ebikes zijn geüpgraded.  

De generatie 1, 2(+) en 3

Tot op heden zijn er drie modellen fietsen geweest. Het grootste verschil is te zien na de Gen 2+. Vanaf de Gen 3 kun je echt duidelijk zien dat het om een compleet nieuwe fiets gaat. De Gen 2+ en de Gen 3 zijn de fietsen die we op het moment aanbieden. Alle fietsen kunnen voorzien worden van een box voor of achter, maar ook van twee boxen voor én achter. Voor beide fietsen zijn ook upgrades mogelijk wanneer je ze aanschaft. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Gen 2+ een upgrade krijgen voor je accu of voor je banden, en kun je beide fietsen personaliseren en laten kleuren naar wens. 

Tijdlijn Ebikes

Na jarenlang elektrische fietsen voor particulieren te hebben gemaakt kwamen we in 2014 met onze eerste bezorgfiets: de Ebike4Delivery generatie 1. Na het succes van deze fiets kregen we de smaak te pakken. Een exemplaar of 500 later gingen we opnieuw naar de ontwerptafel en kwamen in 2016 met de tweede generatie: de Gen 2 Ebike4Delivery. Dit model wordt even later geüpgraded naar de Gen 2+. Deze versie kreeg verbeterde onderdelen die nu ook op sommige plaatsen in ons nieuwste model zitten. Tot op heden rijden van dit model de meeste fietsen rond. Ons nieuwste model dat in 2020 werd geïntroduceerd, de Gen 3 Ebike4Delivery, gaat nu veruit het meest de deur uit en zal de Gen 2+ op korte termijn voorbijgaan. 

De belangrijkste upgrades in de Ebikes

De Ebikes zijn zoals gezegd op verschillende vlakken verbeterd en uitgebreid. De ene upgrade is duidelijker te zien dan de ander. We lichten de belangrijkste en meest ingrijpende updates uit: 

  • Een verstevigde achtervork: na het reflecteren op de generatie 1 Ebike4Delivery hebben we ervoor gekozen de achtervork te verstevigen met een compleet nieuwe extra framestuk. Vanaf dit moment hebben we dit extra stevige frame aangehouden. 
  • Nieuwe Airless banden: we hebben er sinds de Gen 3 voor gekozen om de reguliere banden te vervangen door Airless banden. Deze nieuwe fietsbanden bevatten geen lucht maar een sterke piepschuim rand. Door deze upgrade is er geen gedoe meer met bandenspanning of een lekke band! 
  • Verbeterd remsysteem: door het integreren van echte scooter-remschijven in onze nieuwste Gen 3, hebben we het remmen met een fiets naar een nieuw level gebracht.
  • Een stevigere en krachtigere accu: we willen onze klanten altijd het beste bieden, daarbij is een groot onderdeel bij elektrische fietsen de reikwijdte. Het is natuurlijk heel simpel: een sterkere accu = een grotere reikwijdte. Sinds de eerste Ebike4Delivery zijn we blijven upgraden met de accu’s. Van 14 ampère naar 18 ampère naar 25 ampère. Zo is de reikwijdte gegaan van ongeveer 50 km naar 70 km naar tot wel 100 km respectievelijk! 
  • De standaard: we hebben ons ‘standaard’ middenstandaard vervangen door een zijstandaard. Met de middenstandaard kregen we te maken met te veel onnodige defecten. Met een middenstandaard is het voor bezorgers aantrekkelijk om op de fiets te zitten wanneer deze op het standaard staat. Daar is de standaard uiteraard niet voor gemaakt en na meerdere meldingen hebben we besloten over te stappen op de mooie zijstandaard. Op een fiets die op een zijstandaard staat gaan mensen minder snel zitten en we hebben ook gemerkt dat het aantal meldingen over fietsstandaarden erg terugdrong. 
  • Hardcase box: na onze boxen in verschillende groottes te hebben geproduceerd, kwamen we bij de Gen 3 uit bij een compleet nieuwe box; de hardcase box. Deze box is speciaal gemaakt voor, en past naadloos op de Gen 3 Ebike4Delivery. Deze box is wat stootbestendiger en ziet er op de fiets uit als een supermooi geheel. 

We zullen de komende tijd steeds meer laten zien van onze producten en we houden jullie op te hoogte van nieuwtjes binnen Ebike4Delivery! 

Mocht u interesse hebben in een van onze Ebikes, of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk dan op de website naar ons aanbod of mail ons direct met uw specifieke vraag op info@ebike4delivery.com