Skip to content

De 10 meest spraakmakende bezorgmomenten

Grafisch vormgever Rianne Gouwens - Ebike4Delivery

Rianne

Bezorgen een normale gang van zaken? Echt niet! Het is een leuke, enthousiaste baan. De baan brengt af en toe wat risico’s met zich mee en daarbij krijg je als bezorger zijnde de meest rare verzoeken. Maar als je die taak goed volbrengt, dwing je ook respect af. Bezorgers en hun consumenten maken dagelijks de meest bijzondere dingen mee. We hebben de 10 meest spraakmakende bezorgmomenten van de afgelopen 2 jaar voor je op een rijtje gezet!

Leestijd: 5 minuten

10. Bezorger heeft onverwachts de hoofdrol

NRC-columnist van Rosmalen, fotograaf Jan Dirk van der Burg en radio-1 presentator Roelof de Vries reizen van stad naar stad in Nederland en doen daar een serie aan verschillende onderzoeken over die steden. Zo was ditmaal Helmond aan de beurt. Hun bevindingen werden uiteindelijk gepresenteerd in het Speelhuis in Helmond, onder de naam “Dit is Helmond”. Een van hun vaste onderzoeken is de pizzatest: bestel een pizza en meet hoelang het duurt voor die bezorgd wordt. Zogezegd, bestelde het drietal een pizza fungi bij Pizzeria Istanbul. In iets minder dan 38 minuten kwam bezorger Morad de pizza bezorgen, onder een daverend applaus van een vol theater. Dat is toch wel een grote verrassing!

Bron: ED.nl | november 2019

9. Pizzabezorger is oke na botsing met een bus

Een pizzabezorger is frontaal tegen een stadbus in Nijmegen aan gereden. De bus was hierdoor flink beschadigd en de scooter waar de pizzabezorger op reed total loss. Het opmerkelijke van dit verhaal: hij kwam ondanks de ravage heelhuids vanaf! Ook was het de pizzabezorger zijn eerste werkdag. Dat heeft vast een bijzondere indruk achtergelaten bij de nieuwe baas…

Bron: de Gelderlander | december 2019 | foto: 112Nieuwsgroep

8. Hé schatje… oh...

Een man schrok nadat er ineens een bezorger voor zijn deur stond. Nadat er werd aangebeld deed hij de deur naar het trappenhuis meteen open. Hij had ook alvast de voordeur opengezet. Toen er voorzichtig werd geklopt, riep hij: kom maar binnen! Eenmaal binnen, schrok de man zich rot. Het was niet zijn vriendin die er stond, maar een bezorger. De bezorger schrok ook erg: de man had namelijk niets anders aan als alleen een superman-cape! De man verwachte geen eten, het was een verrassing van zijn vriendin. De bezorger kon zijn lach moeilijk inhouden, dus liet snel het eten achter en vertrok weer. Wat een afgang!

Bron: Vine

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

DE DELIVEREBIKE GEN3

7. Dobberende pizza's

Wat doe je, als de stad overladen is met Koningsdagvierders? Hoe kom je door die mensenmassa heen? Simpel, dacht Domino’s Pizza: dan bezorgen we de pizza’s toch gewoon per waterscooter? De beelden van deze bijzondere bezorgmethode gingen viral. Zo konden ook de feestbeesten op de boten dus ook genieten van een heerlijke pizza.

Bron: Snackkoerier | april 2019 | foto: onbekend

Domino's Jetski op Koningsdag

6. Jarige pizzabakker zamelt geld in

Hij begon ooit als een simpele bezorger en opende in 2001 een New York Pizza vestiging in Beverwijk, die inmiddels is uitgebreid naar 7 vestigingen. Hij zit al 25 jaar in de pizzabranche en vierde tevens zijn 41ste verjaardag. Hoe vier je dat? Juist, door pizza’s te bakken om geld in te zamelen voor Kika. Verschillende mensen namen deel aan de actie, zelfs uit verschillende uithoeken van het land. In een dag haalde hij €5000,- op voor het goede doel. Wat een prestatie!

Bron: Noordhollands Dagblad | oktober 2019

5. Kippie zet 65+ bezorgers in

Bezorgen een baan voor de jongere generatie? Daar dacht Kippie klant Piet Emmerik (72) heel anders over. Hij nam geregeld producten mee voor zijn invalide buurvrouw, wat werd opgemerkt in de buurt. Er volgde een gesprek tussen Emmerik en het Dordtse filiaal en zo ontstond de officiële Kippie Plus Bezorgdienst. Emmerik bezorgt inmiddels met zijn Kippie-bezorgscooter door de hele buurt. Een geweldig initiatief om eenzaamheid onder oudere weg te nemen!

Bron: Foodclicks | maart 2019 | foto: Kippie

4. Bezorg-held!

Een ware held in het Engelse plaatsje Bournemouth. De Deliveroo bezorger had namelijk niet alleen eten bezorgd, maar ook een spin uit huis gehaald! De vrouw was zo in paniek van het beestje, dat ze niet wist wat ze moest doen. Een vriendin van haar kwam op het geniale idee dat ze iets moest bestellen, zodat de bezorger het beestje weg kon halen. Heel dapper, want de bezorger was zelf ook bang voor spinnen! De studente en de organisatie van Deliveroo spraken grote lof uit over de bezorg-held! Als je de volgende keer een spin in huis hebt, weet je dus wat je te doen staat…

Bron: metronieuws | juni 2018

3. Op de scooter in het stadion

Honger tijdens een voetbalwedstrijd? Geen probleem: bezorgen we die toch gewoon daar? Het gebeurde tijdens een wedstrijd van Leyton Oriënt FC tegen Newport County AFC. De maaltijdbezorger leverde de pizza netjes af bij het stoeltje van de klant, zonder de wedstrijd te verstoren. Bekijk het filmpje hier. Door een deal met Deliveroo wordt dit daadwerkelijk mogelijk in Frankrijk, in het stadion van Paris Saint-Germain. Oh, als je nieuwsgierig bent: het werd 2-1.

Bron: Snackkoerier | januari 2020

2. Bezorger stopt tijdens dodenherdenking

Weet je dit nog? Zou wel moeten: dit beeld ging namelijk viral! Nog steeds erg bijzonder. De Hoornse Domino’s Pizza koerier besloot tijdens de dodenherdenking van 2018 van zijn fiets te stappen en 2 minuten uit respect stil te zijn voor de slachtoffers. De foto werd massaal gedeeld. Ook dat jaar daarvoor werd er al een foto verspreid van een pizzakoerier uit Groningen, die tevens van zijn bezorgfiets stapte om stil te zijn. Dan duurt die pizza maar even wat langer: respect!

Bron: AD.nl | mei 2018 | foto: Stephen George

1. Bezorger voelt zich schuldig na aanbellen

Je zou denken: hij moet toch aanbellen, wil die eten kunnen bezorgen? Klopt, maar nadat de man al had aangebeld, zag hij tot zijn schrik een briefje langs de bel: “niet aanbellen, baby slaapt”. De bezorger voelde zich meteen immens schuldig. Toen de bewoner opendeed, zei hij meteen “ik ben een vreselijk mens”. Hij werd gerustgesteld: de baby was alweer een tijdje wakker. Hartverwarmend om te zien dat een mens zoveel kan geven om een ander! Bekijk het filmpje hier.

Bron: nieuwsblad.be | november 2019

Ben je zelf bezorger en heb jij zelf ook grappige, ontroerende, wonderbaarlijke of schaamtelijke momenten meegemaakt tijdens je werk? Laat het ons weten, wij zijn razend benieuwd!