Skip to content

Afhalen toch toegestaan na revisie Rijksoverheid

Grafisch vormgever Rianne Gouwens - Ebike4Delivery

Rianne

Gisteren maakte het Ministerie van VWS bekend dat afhalen in verband met het Coronavirus niet meer toegestaan zou zijn. Later die avond maakte de Rijksoverheid de revisie van deze regel bekend.

Leestijd: 2 minuten | laatste update: 17-3-2020

Zo is het toch nog toegestaan voor de consument om eten af te halen bij restaurants en cafetaria’s. Er was hier eergisteren en gisteren een grote onduidelijkheid over ontstaan. Vanwege die onduidelijkheid heeft overleg plaatsgevonden. In een officieel statement van de Rijksoverheid wordt al die onduidelijkheid toch opgeklaard:

“Aanvulling 16 maart, 16:00 uur: Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).”

Inge Freriksen, woordvoerder van minister Bruins, heeft de correctie desgevraagd nog eens bevestigd aan de correspondenten van Snackkoerier. Ook bevestigen verschillende media zoals RTL Nieuws dit. Het is een grote opluchting voor verschillende horecagelegenheden. Zoals gisteren in onze blogpost beschreven, blijft thuisbezorging ook gewoon mogelijk. Zo kunnen ze toch nog winst draaien en is hun voorraad niet verspild. Uiteraard dient iedereen zich nog steeds te houden aan alle gestelde richtlijnen en hun consumpties dus thuis te nuttigen. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Meer weten? Download onze gratis whitepaper!

Download de whitepaper