Skip to content

Aanmelden bij Thuisbezorgd, Deliveroo of UberEats?

Robin

Je hebt besloten om jouw maaltijden bij de klant te gaan bezorgen en wil daarvoor een eigen bezorgservice beginnen. Het lijkt je wel veel gedoe om het zelf te regelen. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven, zoals Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats waar je je kunt aanmelden, die het gedoe voor je uit handen nemen.

Leestijd: 7 minuten

Met de groeiende vraag van de consument naar maaltijdbezorging, zijn het aantal aanbieders van deze dienst ook toegenomen. Zo ben je vast wel bekend met de opvallende oranje fietsers van Thuisbezorgd. Maar liggen bedrijven als Deliveroo en UberEats niet ver achter.
Je aanmelden bij een bezorgdienst neemt je niet alleen werk uit handen, maar kan ook zorgen voor meer naamsbekendheid en je omzet vergroten. Hierbij is het belangrijk deze dienst bij jouw wensen en behoeften past.
Om de keuze makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van de verschillen en overeenkomsten tussen deze bezorgdiensten.

Bestelplatform vs. Bezorgdienst

Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats bieden alledrie een andere service aan. Lange tijd was Thuisbezorgd de enige aanbieder van een platform voor haar klanten. Waarbij klanten via het platform hun bestelling plaatsen en het restaurant via ditzelfde platform de bestellingen ontvangt. Vervolgens moest je deze bestelling zelf bezorgen. Tegenwoordig kan je ervoor kiezen om zelf te bezorgen of om samen te werken met Scoober, een dochteronderneming van Thuisbezorgd. Je ontvangt dan van Thuisbezorgd een bestelling en de Scoober koerier komt deze ophalen en levert deze af bij de klant.

Deliveroo was tot voor kort alleen een bezorgdienst, maar werkt nu ook met een platform voor klanten. UberEats is enkel een bezorgdienst. Wanneer een klant eten bestelt, haalt een koerier de maaltijd bij je restaurant op om het eten vervolgens bij de klant te bezorgen. Zowel Deliveroo als UberEats nemen het bezorgen volledig uit handen. 

Niet lang geleden hebben zowel Deliveroo als UberEats besloten de mogelijkheid te bieden om je eigen bezorgers in dienst te hebben én toch aangesloten te zijn bij deze ondernemingen. Zo kan je er bij UberEats voor kiezen om tijdens piekmomenten gebruik te maken van extra koeriers van het bedrijf. Of kan je je bezorggebied vergroten door UberEats koeriers in te zetten. Deliveroo biedt deze service aan via een nieuwe dienst: Marketplace+.

Je aanmelden bij Thuisbezorgd levert je wel een aantal interessante extraatjes op, zoals een gratis bestelsite met domeinnaam.

In de onderstaande tabel staan alle verschillen en overeenkomsten op een rijtje.

Thuisbezorgd
Deliveroo
UberEats
Menu
(gratis) Op Thuisbezorgd.nl
Op Deliveroo.nl
Op UberEats.com
Bestelling ontvangen
Via de TakeAwaybox
Via Deliveroo tablet en bluetooth printer
Via UberEats tablet
Website
(gratis) Website en domeinnaam
Bestellink
Unieke bestellink via thuisbezorgd.nl
Software
T-Connect
Deliveroo software
Restaurant Dashboard
Eigen Koeriers
Ja
Is mogelijk
Is mogelijk
Externe koeriers
Via Scoober
Via Deliveroo
Via UberEats

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Kosten van bezorgdiensten

De bezorgdiensten hanteren verschillende prijzen. In onderstaande lijst is in te zien wat de verschillende kosten zijn per bestelling en het commissie percentage wat daar nog bovenop komt.

Thuisbezorgd: €0,19 + 13% per bestelling, exclusief bezorging.

Thuisbezorgd: €2,50 + 30% per bestelling, inclusief bezorging.

Deliveroo: €2,50 + 25-30% per bestelling, inclusief bezorging.

UberEats: €2,50 + 35% per bestelling, inclusief bezorging.

Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats bieden een platform waar klanten in contact worden gebracht met restaurant en bezorgers. Om deze diensten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, worden er kosten in rekening gebracht voor de orders die via het platform binnenkomen, maar ook voor creditcardkosten, support, etc.

Let op: Deze cijfers komen uit 2018. Percentages zijn mogelijk al veranderd en veranderen mogelijk in de toekomst weer.
Bronnen: Snackkoerier, Sitedish, CashDesk.

Vervoermiddel

Thuisbezorgd richt zich nog steeds voornamelijk het aanbieden van een platform voor online bestellingen. Nu werkt ze samen met Scoober om klanten de bezorging uit handen te kunnen nemen. Scoober maakt gebruik van moderne e-bikes en elektrische scooters.

De bezorgers van Deliveroo en UberEats bezorgen op hun eigen fiets en scooter. De koeriers krijgen via een speciale app bestellingen binnen die ze kunnen ophalen en bezorgen bij de vele aangesloten restaurants. 

Met de komst van de platform service van Deliveroo kunnen restaurants, net als bij Thuisbezorgd, hun eigen bezorgers inzetten. Via de klantenservice van UberEats vind je wat informatie over dat je als restaurant je eigen bezorgers kunt aanvullen met Uber bezorgers, maar veel meer informatie kan je daar (nog) niet over vinden.

Aanmelden bij Thuisbezorgd of toch op zoek naar eigen vervoer voor je bezorgers, kijk dan hier voor een elektrische bezorgfiets.

Snelle hap vs. luxe maaltijd

Eten thuis laten bezorgen gaat allang niet meer over het bestellen van een vette hap. Tegenwoordig bestellen klanten ook steeds vaker meer gevarieerde maaltijden en daar hebben ze dan ook wel iets extra’s voor over.

Het aanbod van de drie bezorgdiensten ligt redelijk uiteen. Via Thuisbezorgd wordt voornamelijk een snelle hap aangeboden, zoals pizza, shoarma of chinees. 
Bij Deliveroo vind je meer kwalitatieve hoogstandjes van hoger aangeschreven restaurants. De maaltijden die je voorheen aan tafel bestelde als je uit eten ging, bestel je nu dus gemakkelijk thuis.
UberEats heeft een zeer veelzijdig aanbod, van een hamburger van McDonald’s tot een verse carpaccio van een restaurant om de hoek.

Bezorggebied en betalen

Thuisbezorgd is als grootste speler in de Nederlandse markt van bezorgdiensten vrijwel overal te gebruiken. Dat geldt voor nieuwkomers als Deliveroo en UberEats niet. Vaak worden deze nieuwe diensten langzaam uitgerold in grote steden. Landelijke dekking lijkt voor de concurrenten van Thuisbezorgd nog wat verder weg.

Ook Deliveroo is tot nu toe alleen in steden te gebruiken. Bezorgers van Deliveroo fietsen momenteel rond in onder meer Amsterdam, Breda, Haarlem, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

UberEats richt zich ook daadwerkelijk op bezorging in de grote steden. Nadat de dienst eerst in grote wereldsteden als New York en Londen is uitgerold, kunnen nu ook mensen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam eten bestellen via UberEats.

Thuisbezorgd
Deliveroo
UberEats
Steden
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Almere, Groningen, Breda, Nijmegen, Enschede *
Amsterdam, Amstelveen, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Scheveningen, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Nijmegen, Arnhem **
Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Haarlem
Betaalmogelijkheden
Contant, iDEAL, creditcard (American Express/Master Card/ VISA), PayPal, PayPal Reference Payment, pin aan huis, Bitcoin, Thuisbezorgd.nl Zakelijk of VVV Giftcard
iDEAL, creditcard of PayPal
iDEAL, creditcard of PayPal

* Thuisbezorgd bezorgt door heel: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
** Deliveroo bezorgt ook op de e-gates op Schiphol Airport.

Bestelsoftware

Het is mogelijk om een combinatie te maken van de diensten van Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats.
Je bent bijvoorbeeld aangemeld bij Thuisbezorgd vanwege de naamsbekendheid, maar ook bij UberEats vanwege het ruime aanbod aan koeriers.
Dan krijg je via verschillende kanalen bestellingen binnen. Om deze bestellingen overzichtelijk te maken, kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een kassasysteem dat alle orders voor je verzamelt.

Je kunt ook voor een aparte bezorg software kiezen op het moment dat je besluit om zelf je bezorgingen af te halen. Dan heb je een bestelsite en/ of bestelapp nodig die ook wordt aangeboden door dit soort bedrijven.

CashDesk, Sitedish, Foodticket en E-food (van Next to Food) zijn voorbeelden van bedrijven die een kassasysteem hebben ontwikkeld dat bestellingen verzamelt van je website/ app, Thuisbezorgd, Deliveroo, UberEats en afhaal/ telefonische bestellingen. 

Aanmelden doe je zo!

Je hebt nu een hoop informatie gelezen over de overeenkomsten en de verschillen tussen de bezorgdiensten. Jezelf aanmelden bij Thuisbezorgd, Deliveroo of UberEats zou geen overhaast besluit moeten zijn, dus denk er nog even rustig over na. Heb je toch nog twijfels en wil je meer informatie? Lees onze ‘5 redenen om te beginnen met een bezorgservice’ of download onze gratis whitepaper. In onze whitepaper vertellen we uitgebreider over de verschillende onderdelen van een bezorgservice en geven we je handige tips om je bezorgservice tot een succes te maken.

Ben je er wel al over uit? Dan kan je je bij een van de drie bezorgdiensten eenvoudig aanmelden via de website. Er wordt dan contact met je opgenomen om een toegespitst plan te maken.

Je restaurant aanmelden bij Thuisbezorgd
Je restaurant aanmelden bij Deliveroo
Je restaurant aanmelden bij UberEats

Heb je geen restaurant, maar wel interesse in bezorgen? En klinkt zelf bepalen waar en wanneer je werkt, betaald worden tijdens het sporten en lekker buiten zijn jou als muziek in de oren? Dan kan je hier terecht om jezelf aan te melden als bezorger:

Ik wil bezorger worden voor Thuisbezorgd
Ik wil bezorger worden voor Deliveroo
Ik wil bezorger worden voor UberEats

 

Deze blogpost is gepubliceerd in augustus 2019. In de tussentijd kunnen er natuurlijk zaken veranderd zijn. Heeft u hier tips over, mail ze dan naar marketing@ebike-nederland.com.

Meer weten? Download onze gratis whitepaper!

Download de whitepaper

error: Content is protected !!